YETI Zeilreizen, goedkope zeilvakantie in Griekenland op traditioneel Grieks zeilschip vanaf Kos, Kalymnos naar verschillende Griekse eilandenKlik om de achtergrondfoto's te bekijken ...

zeilen rond de Griekse eilanden

NederlandsEnglishDeutschItaliano

Sleep het tekstvak om de achtergrond beter te zien of klik op het oogje rechtsboven ...De Yeti

De Yeti

Yeti voltuig met waterzeil

De Yeti is een traditioneel Grieks schip, een zgn. Kaïki. Al eeuwenlang doorkruisen schepen van dit type de Griekse wateren en zelfs verder in de Middellandse Zee. In 1980 werd volgens dit klassieke ontwerp de Yeti gebouwd.

 

Af en toe wat buiswater, lekker verkoelend

Ze meet 40 voet (12 meter) en biedt plaats aan 1 ervaren schipper die het gebied op zijn duimpje kent en maximaal 7 gasten. De Yeti is gaffelgetuigd - onder vol tuig voert ze 90 m2 zeil - en is volledig zeewaardig uitgerust. Daaronder valt niet alleen de nautische uitrusting (dieselmotor, gps, echolood, kompas, reddingsboot, zwemvesten etc.), maar ook alles wat nodig is voor het comfort en de ontspanning van de opvarenden: zonnezeil over het hele dek, bijboot, surfplank, snorkels, zwemvliezen, etc.

 

De Yeti bezit zeer goede zeileigenschappen, die bij uitstek geschikt zijn voor het bezeilen van Egeïsche Zee.

 

De boeg van de Yeti met de fok en het kluivertje.. Yeti grootzeil met gaffel

Bij het bouwen is zoveel mogelijk geprobeerd het oorspronkelijke karakter van dit type schip te bewaren. Er is aan boord van de Yeti dan ook geen overbodige luxe te vinden, en door het traditioneel tuig is er tijdens het zeilen voor iedereen genoeg te doen. Zeilervaring is echter niet vereist: de bemanning van de Yeti bestaat uit ervaren zeezeilers, die het gebied op hun duimpje kennen. De karakteristieke S-spant vorm van de Yeti zorgt voor een grote zeewaardigheid. En door de relatief geringe diepgang is het mogelijk in de voor dit gebied zo typerende baaien en haventjes aan te leggen. Vaak zijn deze voor andere schepen niet toegankelijk. Ook door de respons van de plaatselijke bevolking op haar sympathieke verschijning bewijst de Yeti in dit gebied thuis te horen.

 

Voor anker in een prachtige rustige baai met azuurblauw water

Een andere karakteristiek van het schip is de grote dekruimte. Door de ideale weersomstandigheden tijdens de zomermaanden is het aan dek een stuk aangenamer toeven dan in een benauwde cabine. Ook de nachten brengen we bij voorkeur hier door. Er is aan dek voldoende plaats voor iedereen, binnen zijn ook een aantal slaapplaatsen.

 

 

 

Plattegrond van de Yeti (binnen)Plattegrond van de Yeti (buiten)

 

 

 

 

 

 

Binnen is o.a. een klein keukentje en een apart toilet. Douchen kan aan dek met een van de twee electrische douches of in sommige havens die aangelopen worden.

Klik op het oogje om de prachtige achtergrondfoto's te bekijken om de sfeer te proeven van de Griekse wateren de Griekse Eilanden
YETI Zeilreizen, goedkope zeilvakantie in Griekenland op traditioneel Grieks zeilschip vanaf Kos, Kalymnos naar verschillende Griekse eilanden